HOME ENGLISH NYHEDER VIDEO KONTAKT
OM 
OS PRODUKTION ANDRE 
YDELSER TEKNIK

Nyheder 2016
 
2015
2016
2017

d. 12 Januar 2016

NYT LIV I DE GAMLE DIGITALE REDIGERINGSANLÆG!

I fortsættelse af opgraderingen af vores digitale HD suite - Edit 2 tidligere på måneden kan vi også fortælle, at vores to tidligere digitale redigeringsanlæg (Liquid Silver SD og Liquid Chrome SD/HD nu er genopstået i en samlet "nedkogt" udgave, der giver os fortsat adgang til vores tidligere redigeringsprojekter - helt tilbage til 2000.

I de 15 år der er gået siden vi byggede vores første digitale redigeringsrum, har vi produceret over 100 produktioner - hvis medie- og metadata for det meste fortsat ligger på vores servere for at tidligere kunder fortsat kan betjenes nemt og hurtigt - f.eks. i forbindelse med produktion af nye sprogversioner eller masterkopier.

Idet data fra den nye og de ældre redigeringssystemer ikke umiddelbart er kompatible, valgte vi at holde de ældre anlæg i gang, i en mere simplificeret udgave.

Mens anlægget ikke er tænkt til redigering af nye produktioner, kan det alligevel håndtere de mest basale SD redigeringsopgaver (og i et vist omfang også HD) skulle der være behov herfor.


d. 3. Januar 2016

CHANNEL 6 TELEVISION ÅBNER NYT DIGITALT HD KLIPPERUM

Efter flere ugers ombygning før årsskiftet glæder det os at kunne præsentere vores nye digitale HD redigeringsrum - Edit 2. Her har vi samlet det bedste fra den moderne digitale HD verden med Avid Media Composer (med Symphony option) som redigeringsplatform, med adgang til mange video- og audiomaskiner samt processorer fra både den SD digitale og SD analoge fortid. Hele anlægget understøttes af et suverænt serveranlæg som er optimeret for HD medieapplikationer.

Videobånd formater
Med HDCAM som virksomhedens primære optageformat er Edit 2 udstyret med en Sony HDW-M2000P/20 HDCAM båndoptager, der kan afspille HDCAM i alle HD formater samt en uovertruffen opkonvertering til HD fra Digital Betacam, Betacam SX, MPEG IMX, Betacam SP og standard Betacam - alt i den samme båndmaskine. Desuden rummer det nye klipperum båndmaskiner for DVCAM HDV, Digital Betacam, U-Matic SP, VHS/S-VHS og 1" C-format samt adgang via de andre tekniske områder flere nyere digitale og ældre analoge formater. 

Edit 2 er forsynet med omfattende routingswitche og krydsfelter for samtlige analoge video, digitale video, analoge lyd, digitale AES og SPDIF lyd, tidskode og serielkontrol, der også gør at maskiner i andre tekniske områder nemt kan integreres i og styres fra Edit 2.

Channel 6 Television - Edit 2 - High Definition digital klipperum

Channel 6 Television - Edit 2 - High Definition digital klipperum

Vores Avid Media Composer system er udstyret med Avid Artist (Euphonix) kontroloverflader for intuitiv styring af transportfunktioner, farvekorrektion og lydmiks. Lydsignaler kan digitaliseres direkte til Avid enten som embedded (SDI/HD-SDI) eller separate AES eller SPDIF signaler - eller som AES, SPDIF eller analog indgang til rummets Yamaha O3D digitale lydpult. I rummet har man adgang til de fleste gængse analoge og digitale lydoptagelsesformater, herunder 1/2" spolebånd, kassette, DAT, MiniDisc og digital HDD optagere. Foruden mulighederne for multispors miks, behandling og redigering i Avid MC er arbejdsstationen også forsynet med Adobe Audition, som er vores trofaste værktøj til bl.a. indspilning og redigering af speakerstemmer.

Mens vi ved opgraderingen har fokuseret i højere grad på HD video, har vi ikke glemt SD og analogsignalerne. Her er der mulighed for SD til HD opkonvertering, aspect-ratio konvertering og audio format konvertering. Resultatet er et klipperum med moderne funktionalitet understøttet af klassisk broadcast systemindretning.

Channel 6 Television - Edit  2 - båndmaskiner og signalprocessorer

Channel 6 Television - Edit  2 - båndmaskiner og signalprocessorer

Klipperens arbejdsstation er en HP Z820 12-core HT 64-bit platform, der kører Windows 7. Herfra har man adgang til virksomhedens netværk, herunder vores 2 Gbit HD Medianet. Der er også et separat netværk til styringsenheder såsom Avid Artist serie brugerfladerne. 

I et nærliggende rum har vi vores HD-Medianet servere - otte Dell 64-bit PowerEdge servere med otte Dell PowerVault RAID5+0 lagringsenheder, som giver uovertruffen datasikkerhed samt høj stabilitet og båndbredde. 

Al hardware og software til Avid Media Composer er blevet leveret af InSite A/S med installation og integration håndteret in-house hos Channel 6 Television..

I Edit 2 har vi et stille og forholdsvis køligt arbejdsmiljø, ikke mindst fordi vores servere står i et andet rum. Under det meste af redigeringsforløbet, er de fleste elektroniske enheder såsom båndmaskiner slukkede, hvilket giver en endnu mere stille atmosfære - faktisk stille nok til at der kan laves optagelser af stemmer eller akustisk musik, hvor teknikeren og artisterne kan være i rummet sammen.

Til de produktioner, der kræver adgang til ældre medie- og metadata fra vores tidligere Liquid Silver og  Liquid Chrome HD anlæg vil vi snart introducere et nyt anlæg - også i Edit 2, hvor dette vil være muligt.

Det første redigeringsprojekt til det nye klipperum er "The Next Horizon" - en dokumentarfilm fra Alaska som skal ligge klar i 2017.

Foruden det at Edit 2 er klipperummet for Channel 6 Televisions egneproduktioner stilles rummet også til rådighed for andre, med eller uden tekniker. Kontakt os for yderligere oplysninger!


d. 5 September 2016

"THE NEXT HORIZON" OFFENTLIGGØRES

Mellem 2011 og 2015 arbejdede Channel 6 Television for olieselskabet ConocoPhillips Alaska med at producere en socialforskningsrapport, der omhandler olieindustriens følgevirkninger for Inuitbefolkningen i bygdesamfundet Nuiqsut i det nordlige Alaska.

The New Horizon rapport - packshot

Projektet omfattede 24 ugers feltarbejde i Alaska samt to måneders skrive- og redigeringsarbejde hjemme i Danmark. Opgaven blev løst sideløbende med produktion af en dokumentarfilm om samme emne for bygden Nuiqsuts andelsselskab Kuukpik Corporation. 

Resultatet, som blev offentliggjort i denne måned, er en 200 siders illustreret rapport i bogform, der fortæller meget om såvel Nuiqsut som det nærliggende Alpine oliefelt. Både rapporten og dokumentarfilmen er resultater af Channel 6 Televisions aktiviteter i Arktis - og især i det nordlige Alaska - siden 1997.

Rapporten (på engelsk) kan hentes og læses ved at klikke her


 
Tilbage til toppen

© 2017 Channel 6 Television Denmark
  14/12/2016 17:51

Channel 6 Television Denmark Foerlevvej 6, Mesing, DK-8660 Skanderborg, Danmark
Telefon +45 86 57 22 66 / Mobil +45 20 78 52 66
CVR# DK76432317