HOME ENGLISH NYHEDER VIDEO KONTAKT
OM 
OS PRODUKTION ANDRE 
YDELSER TEKNIK

EFP
 
EFP
Lydproduktion
Studiefaciliteter
Digital efterbearbejdning
Analog teknik
Digital kopifremstilling
IT Infrastruktur

EFP (Electronic Field Production) dækker samtlige video, audio og fotografiske optageteknologier som vi anvender uden for (og til tider inden for) studiet. 


Videooptagelse - HDCAM
Vores primære HD video optageformat er HDCAM. Oprindeligt introduceret af Sony er HDCAM fortsat en af verdens mest robuste og velafprøvede digitale HD produktionsformater. Flagskibet er vores Sony HDW-750P kamera, som er udstyret med såvel "slow-shutter" og "picture-cache" optioner samt HDCA-901 adapteren, der giver adgang til op til 4 mikrofon/linie indgange samt HD-SDI, SDI og composite udgange til monitering. Til kameraet har vi et udvalg af Canon broadcast objektiver, såsom J17x7.7 and J22x8 samt adaptere, der gør at vi kan anvende mange Canon FD objektiver, herunder det eftertragtede 300mm f.2.8 telefotoobjektiv, der er særlig velegnet til naturfoto. Kameraet er udstyret med en Chroszeil Mattebox system med en Tilta III follow-fokus rig samt et udvalg af SD og HD monitorskærme.

Foruden indbygget mikrofon og mulighed for eksterne indgang fra lydmikseren, har kameraet en indbygget diversitets trådløs modtager, for hvilke vi har flere mikrofon- og sendermuligheder.

De fleste EFP opgaver løses med strøm fra vores PAG batterisystem, hvilket giver op til 6 timers drift på et enkelt batteri - alt afhængig af temperatur og optagesituation.


Videooptagelse - HDV
Som reservekamera og til de lettere opgaver bruger vi en Sony HVR-Z1E med både vidvinkel- og telekonvertere og et Chroszeil mattebox system med plads til en Micron trådløs modtager. Kameraet er udstyret med en LAN zoom fjernbetjening samt en Genus stativadapter, der gør at kameraet nemt kan monteres på en standard Sony VCT-12 stativplade. Dette kamera og dets tilbehør (eks. stativ) er samlet som et komplet sæt i en flightcase med seks Sony FP-970 NiMH batterier og oplader for at opnå uovertruffen udholdenhed i marken. Kameraet kan optage i såvel HD og SD DVCAM formaterne.


Videooptagelse - DSLR
Til nogle opgaver vælger vi vores Canon EOS 5D Mk. II system, for at opnå den særlig lysfølsomhed og dybdeskarphed, som det store sensorformat med Canon EF/FD objektiver kan tilbyde. Mens vi finder DSLR fremgangsmåden lidt for kluntet til vores sædvanlige EFP opgaver er den velegnet til "et-skud-ad-gangen" kreativitet, som man kender fra korte musikvideo'er, reklamespots og grafiske sekvenser til bl.a. vignetter.


Location lyd
For oplysninger om vores location lydudstyr se lydproduktion


Kamerasupport & gripudstyr
Vi anvender næsten udelukkende Vinten supportudstyr. Vores lager omfatter forskellige kulfiber og aluminium stativer med 100mm Arri skåle for Vinten Vision 5, Vision 10 og Cygnet hoveder, samt forskellige aluminium og stål stativer med 150mm Arri skåle til Vinten Dunlin LF og Vinten Swan hoveder. (Hvis du ikke kender til Vintens "Cygnet" eller "Swan" post-heads kan vi varmt anbefale, at du afprøver dem, da de giver uovertruffen kamera stabilitet- og balance, samt enestående bevægelsespræcision - selvom de nok er for tunge for mange EFP opgaver).

Foruden almindelige og lave stativer og hi-hats, har vi flere dolly-systemer - en Vinten Tri-Track dolly, som nemt kan transporteres i en almindelig bil, og vores egen dolly med stålskinner. Begge dolly'er kan rumme vores Vinten Portapad, der giver mulighed for en piedestal-lignende lodret kamerabevægelse under optagelse. PortaPed'en kan også bruges uden en dolly. Til lavvinkel dolly-optagelser kan vores piedestal erstattes af et udvalg af "Banji" rør søjler. Til studieoptagelser har vi tre stk. Vinten 3419 studiepiedestaler.

For de mere ambitiøse projekter har vi  vores kamerakran. Med et design der er baseret på den velkendte Tulip kran kan dette redskab løfte kameraet og fotografen op til 5 meter over jorden. Kameraplatformen kan håndtere alle vores 100mm og 150mm stativhoveder. Kranen kan udstyres med enten hårde eller luftgummi hjul eller kan monteres i vores Series III LWB Land Rover til brug i marken. 


Lys udstyr
Vi klarer de fleste opgaver med håndholdte, kameramonterede eller stativmonterede LED paneler, der rummer mulighed for såvel variabel lysstyrke som variabel farvetemperatur. Til de større eller mere krævende opgaver har vi et stort udvalg af traditionelle tungsten-halogen lamper - alt fra 800 w redheads, 1000 w blondes til 1 Kw, 2 Kw og endda 5 Kw fresneller og blødekasser - komplet med flere slags stativer. Lysanlægget omfatter også 220 v og kraft kabler samt strømfordelingspaneler til op til 63A kraftstik, hvor der er forsyningsmulighed. Vores standard lamper (op til 2 Kw) anvender 16A CEE stik, mens vores 5 Kw lamper anvender 32A CEE stik.


Det uundværlige tilbehør
Vi råder over et stort udvalg tilbehør til at understøtte produktionsholdet på optagestedet, herunder kommunikationsradioer til UHF, VHF og CB - alt efter hvor i verden de skal kunne bruges. Derudover omfatter vores tilbehørssamling alt fra værktøj og reservedele, batteri-belysningsudstyr, et sminkesæt, regntøj, PA anlæg, playback udstyr og mange små dimser, der gøre livet på landevejen lidt sjovere.


Optagevogne
Vores normale EFP køretøj er en Land Rover Defender 100" Station Wagon med rigelig plads til udstyret og op til seks passagerer inkl. chaufføren. Til transport af større udstyr såsom lys og dolly bruger vi vores Land Rover Series III 109" evt. med en trailer. Begge køretøjer er forsynet med 12v strømforsyninger til produktionsudstyr.  

EFP - Land Rover Defender

Kasser og tasker
Det meste af vores grej (undtagen tunge sager såsom kranen og de store lamper) skal kunne pakkes forsvarligt for at overleve rejsen til og fra optagestedet. Uden de rigtige kasser, vil der faktisk forekomme flere skader på udstyret under rejsen frem og tilbage end under selve optagelsen.

For de fleste udstyrsstykker som vi anvender i marken, har vi både bløde tasker og hårde kasser såsom Pelicases eller aluminium flight cases. Til udenlandske rejser, hvor der skal bruges carnet dokumentation, har vi vægt- og værdidata for de fleste udstyrsenheder og kasser registreret i vores database, således at nøjagtige pakkelister kan udfærdiges hurtigt. 

Det er oftest selve rejseformen der dikterer, hvilke kasser der bruges idet både vægt under rejsen og bekvemmelighed under optagelsen er afgørende. Vi sætter en ære i at nå frem og hjem igen uden skader eller tab på vores grej.

EFP - Anchorage ankomst 2013

"Travelling light" Ankomst til Anchorage, Alaska 2013


Arbejdssikkerhed på optagestedet
Vi forholder os altid til de potentielle risikomomenter, der ofte findes eller kan opstå på de steder, hvor vi skal lave optagelser. Hele produktionsholdet udstyres med det nødvendige sikkerhedstøj og beskyttelsesmidler. Vi arbejder tæt med vore værter på optagestedet for at minimere risici og for at overholde de lokale sikkerhedsbestemmelser. Især under vores arbejde i olieindustrien har vi oparbejdet en forståelse for arbejdssikkerhed og beredskab - noget der præger vores måde at arbejde på uanset hvor vi befinder os. 


 
Tilbage til toppen

© 2017 Channel 6 Television Denmark
  14/12/2016 15:52

Channel 6 Television Denmark Foerlevvej 6, Mesing, DK-8660 Skanderborg, Danmark
Telefon +45 86 57 22 66 / Mobil +45 20 78 52 66
CVR# DK76432317