HOME ENGLISH NYHEDER VIDEO KONTAKT
OM 
OS PRODUKTION ANDRE 
YDELSER TEKNIK

Digital efterbearbejdning
 
EFP
Lydproduktion
Studiefaciliteter
Digital efterbearbejdning
Analog teknik
Digital kopifremstilling
IT Infrastruktur

Edit 2 er vores bedste og fortrukne klipperum - den optimale tekniske og kreative arbejdsplads, hvor nærmest alt er muligt. Her sammensætter vi de klassiske værktøjer og discipliner fra håndlavet produktion med de moderne løsninger, der hører til den digitale HD verden.

En meget kraftig HP Z820 arbejdsstation som kører Avid Media Composer under Windows 7 64-bit er kernen i vores digitale redigeringsanlæg. Avids Nitris DX giver ubegrænset forbindelse til HD-SSDI og SD signaler, SD composite og component video samt analog, digital AES og SPDIF lyd. Uanset hvilket videobånd- eller filformat vi modtager, er vi i oftest stand til at håndtere det. 

Vores Avid Media Composer system er udstyret med Avid Artist (Euphonix) kontroloverflader for intuitiv styring af transportfunktioner, farvekorrektion og lydmiks.


Edit 2 overview

Videobånd formater
Idet HDCAM; er virksomhedens primære optageformat er Edit 2 udstyret med en  Sony HDW-M2000P/20 HDCAM båndoptager, der kan afspille HDCAM i alle HD formater samt en uovertruffen opkonvertering til HD fra Digital Betacam, Betacam SX, MPEG IMX, Betacam SP og standard Betacam - alt i den samme båndmaskine.

Edit2 rummer følgende båndmaskiner:

Sony HDW-M2000P/20 HDCAM med multiformat afspilning
Sony HVR-M15E HD DVCAM / DVCAM / DV / DVC PRO (playback)
JVC BR-S822E S-VHS/VHS
Sony BVU-950P High Band U-matic (3/4") SP med Dolby C
Sony BVH-3100PS 1" C-format (med avanceret PR-98 TBC)
Sony DVW-500P Digital Betacam
Derudover har vores omkonfigureret Liquid Silver og Liquid Chrome HD suite følgende:
Sony DVW-500P Digital Betacam
Sony DVW-500P Digital Betacam
Sony BVW-75P Betacam SP
Sony J-3 Digital Betacam m. Betacam SP, SX and MPEG IMX playback)
Sony DSR-20P DVCAM og DV afspilning

Andre ældre digitale og analoge båndformater er til rådighed i vores omkringliggende tekniske områder.
Edit 2 er forsynet med omfattende routingswitche og krydsfelter til samtlige analog video, digital video, analog lyd, digital AES og SPDIF lyd, tidskode og serielkontrol, der også gør at maskiner i andre tekniske områder nemt kan integreres i og styres fra  Edit 2.


Audio formater
Foruden filbaseret digital audio via vores medieservere og de digitale lydspor ved vores videobåndmaskiner, har man i Edit 2 mulighed for at benytte flere digitale og analog lydkilder:

Revox PR 99 MkIII 1/4" spolebåndoptager
Tascam 122 Mk III Compact kassettebåndoptager
Fostex D-15 DAT
Sony MDS-E11 MiniDisc
Sony CDP-D11 CD afspiller
Akai DR-4Vr 4-track HDD optager
Dual 505 Gramofon pladespiller

Foruden Avid media Composer, er vores NLE arbejdsstation udstyret med Adobe Audition til optagelse, redigering og mastering af digitale lydproduktioner - herunder især indspilning af speakindtaling. 

Lydpulten i Edit 2 er en Yamaha O3D  hybrid analog/digital pult med 24 analoge indgange - hver med sin egen A/D konverter og digitale effektprocessor. Til monitering har vi  K-Rok aktive højtalere med en Sony Grafisk EQ kalibreret efter rummets akustik. Til metering af lydsignaler har vi en NTP master PPM, samt DK.Audio og Chromatec måleenheder. 


Routing og krydsfelter
Edit 2 er et yderst fleksibelt og brugervenligt arbejdsområde, hvor der er nem adgang til alle væsentlige signaler via routingmatricer eller krydsfelter:

Sigma 4-niveaus 8x8 routingmatrice til composite, component, 4 kanals audio og RS-422 styring

Kramer SDI 8x8 routingmatrice til SDI signaler (VTR & monitering)

Kramer 10 vejs composite switche til auxiliary monitering
48 vejs HD-SDI krydsfelt
48 vejs SDI krydsfelt
144 vejs composite/component video krydsfelt
40 vejs moniterings krydsfelt
260 vejs analog audio krydsfelt
48 vejs analog tidskode krydsfelt
48 vejs SPDIF (Coax) krydsfelt
48 vejs AES digital audio krydsfelt
24 vejs RS-422 Cat5e krydsfelt

System infrastruktur
Edit 2 er både et moderne HD redigeringsrum og et "baglænskompatibelt" miljø baseret på den klassiske infrastruktur - herunder dedikerede distributionsforstærkere til samtlige analogkilder, fuld TBC-styring af alle båndmaskiner fra pulten - også de avancerede styringsfunktioner ved HDW-M2000P båndmaskinen, omfattende analog og digital signalmonitering (Tektronix), og en master synkroniseringsgenerator for hele anlægget. Endvidere omfatter anlægget udstyr til SD format og aspect-ratio konvertering (Snell & Wilcox) samt adskillige formatinterfaces til konvertering mellem forskellige digitale audio signalformater. Fra audio og video krydsfelterne er der linkforbindelser til husets øvrige tekniske områder. Foruden RS-422 styring fra Avid, kan samtlige båndmaskiner i forbindelse med logging, transkribering og gennemsyn styres fra producerens skrivebordsplads.


Grafisk produktion
Til produktion af grafik, billedtekster, undertekster og animationer anvender vi såvel de integrerede værktøjer i Avid Media Composer som flere dedikerede applikationer såsom Adobe and Corel Graphics, der også er tilgængelige på samtlige arbejdsstationer i de tekniske områder. 


Digitale mediedata og lagring
Med få undtagelser lagrer vi ikke produktionsdata - herunder såvel mediedata som metadata - på de enkelte arbejdsstationer. Al produktionsdata lagres på vores servere, der ligger uden for Edit 2. 

Foruden vores administrative og tekniske netværk og serversystemer, er Edit 2 forbundet med vores HD-medianet - en separat 2 GBit netværk og serversystem til al HD media- og metadata. Serversystemet  omfatter otte Dell 64-bit servere med Powervault drevsystemer, der kører RAID 5+0, hvilket giver en fremragende ydeevne samt uovertruffen datasikkerhed. 

Ved at lagre al data uden for Edit 2 opnår vi også den fordel, at selve redigeringsrummet er relativt stille og køligt - også nok til, at vi kan lave lydoptagelser i selve redigeringsrummet.

HD Medianet - rack

Håndtering af tidligere SD og HD produktioner
Da vi opgraderede Edit 2 til HD og Avid Media Composer, valgte vi at genopbygge vores tidligere Liquid Silver (SD) og Liquid Chrome (SD/HD) redigeringsanlæg i et nyt og mindre anlæg, for at vi fortsat kan håndtere eksisterende mediedata fra tidligere produktioner. 

I de 15 år der er gået siden vi byggede vores første digitale redigeringsrum, har vi produceret over 100 produktioner - hvortil det meste af medie- og metadata fortsat ligger på vores servere for at tidligere kunder fortsat kan betjenes nemt og hurtigt - f.eks. i forbindelse med produktion af nye sprogversioner eller masterkopier.

Idet data fra den nye og de ældre redigeringssystemer ikke umiddelbart er kompatible,  valgte vi at holde de ældre anlæg i gang, i en mere simplificeret udgave.

Edit2 SD redigering

Dette anlæg har direkte adgang til Digital Betacam, Betacam SP, IMX, Betacam SX, DV/DVCAM båndmaskiner. Målet er at sikre fortsat adgang til tidligere produktioner og arkivmateriale, og mens anlægget ikke er tænkt til redigering af nye produktioner, kan det alligevel håndtere de meste basale SD redigeringsopgaver (og i et vist omfang også HD) skulle der være behov herfor. 


 
Tilbage til toppen

© 2017 Channel 6 Television Denmark
  15/12/2016 19:51

Channel 6 Television Denmark Foerlevvej 6, Mesing, DK-8660 Skanderborg, Danmark
Telefon +45 86 57 22 66 / Mobil +45 20 78 52 66
CVR# DK76432317