HOME ENGLISH NYHEDER VIDEO KONTAKT
OM OS PRODUKTION ANDRE YDELSER TEKNIK

OBS
 
Broadcast
Industri & erhverv
Reklamefilm
Folkeoplysning
OBS
Undervisningsfilm
Musik & underholdning
View examples

OBS (Oplysning til Borgerne om Samfundet) udsendelserne i Danmarks Radio TV giver myndigheder, hjælpeorganisationer og andre frivillige organisationer såsom patientforeninger, muligheden for at kommunikere med hele Danmarks befolkning gennem landsdækkende TV - også i den bedste sendetid!. 

OBS udsendelserne sendes på forskellige tidspunkter igennem ugen – også i ”primetime” – hvorved man kan nå op til 1 million seere om ugen.  

Der er således tale om en kommunikationsløsning som er særdeles effektiv.

Såvel den organisation, der står som afsender til et OBS indslag, samt budskabet og manuskriptet til selve indslaget, skal godkendes som OBS-berettiget hos Danmarks Radio. 

Voksenvenner

Children's Adult Friends  / OBS 2002

Det vil i praksis sige, at organisationen skal være en offentlig myndighed eller en frivillig organisation, hvis budskab henvender sig til hele den danske befolkning.

Desuden skal selve produktionen overholde Danmarks Radios sædvanlige redaktionelle og produktionstekniske krav.

Godkendelsesproceduren er ganske ukompliceret, og Danmarks Radios OBS redaktion er meget behjælpelig med at rådgive afsenderen og producenten.

Afsenderorganisationen afholder selve produktionsomkostningerne og entréer typisk med et produktionsselskab som leverer det færdige spot. 

Red barnet - feriebørn

Red Barnet / OBS 1993 - 2003

Selve udsendelsen af et OBS-indslag er gratis og indslaget kan blive sendt i TV mange gange. Men ligesom med reklamer, for at blive ved med at fange seernes opmærksomhed, skal selv det bedste OBS-indslag fornyes efter et stykke tid.

Channel 6 Television er et uafhængig privat produktionsselskab. Gennem 20 år har selskabet leveret OBS spots til flere organisationer og offentlige myndigheder. 

Hvordan bruger man OBS?

Man kan bruge OBS på mange måder. 

Mens offentlige myndigheder oftest bruger OBS til at gøre borgerne opmærksomme på nye tiltag eller til at understøtte forskellige sundheds- eller sikkerhedskampagner, anvendes OBS af frivillige organisationer oftest til at oplyse om forskellige problemstillinger, der berører mange danskere – og til at fortælle om hvor man kan hente hjælp, gode råd og vejledning.

Institut for Rationel Farmakoterapi
Institut for Rationel Farmakoterapi / Lægemiddelstyrelsen / OBS 2001

Et OBS-indslag kan vare op til 90 sekunder, men 60 sekunder er mest typisk – derfor er der ikke tid til at fordybe sig i detaljer – spottet skal derimod bruges til at fange seernes opmærksomhed, gøre dem bekendt med emnet eller problemstillingen, og fortælle dem hvor de kan hente yderligere oplysninger – oftest med henvisning til afsenderens hjemmeside på internettet. 

Som afsender får man stor frihed til selv at afgøre, hvordan et OBS spot skal udformes. 

Man kan vælge sin egen stil og sit eget formsprog – således at det færdige spot afspejler organisationens øvrige informationsvirksomhed og kan indgå i en større kampagne sammen med andre informationsmidler.

Korrekt fyring
Korrekt fyring / Miljøstyrelsen OBS 2007

Når vi producerer et OBS-indslag, gør vi det i et tæt samarbejde med afsenderen, som får en færdig synopsis eller et manuskript til godkendelse før produktionen går i gang. Selvom der kun er tale om mellem 60 og 90 sekunder, er der mange forhold at tage hensyn til.

Desuden indhenter vi altid en forhåndsgodkendelse fra DR-OBS redaktion før der produceres, for at sikre, at produktionen produceres i overensstemmelse med OBS reglerne.

Københavns Bloddonorkorps
Københavns Bloddonorkorps / OBS 1997

At producere et OBS-indslag er en særlig udfordring, hvor en del kreativitet og gedigen journalistisk håndværk skal kombineres i en god sags tjeneste. Det er også en tilfredsstillende udfordring for enhver kommunikationsprofessionel - fordi man ved, at det nytter noget!

Tal med Channel 6 Television om din næste produktion til OBS!

I menuen til venstre kan du læs mere om vores arbejde inden for dette produktionsområde. 
 
Tilbage til toppen

© 2017 Channel 6 Television Denmark
  14/12/2016 12:43 

Channel 6 Television Denmark Foerlevvej 6, Mesing, DK-8660 Skanderborg, Danmark
Telefon +45 86 57 22 66 / Mobil +45 20 78 52 66
CVR# DK76432317