HOME ENGLISH NYHEDER VIDEO KONTAKT
OM OS PRODUKTION ANDRE YDELSER TEKNIK

Undervisningsfilm
 
Broadcast
Industri & erhverv
Reklamefilm
Folkeoplysning
OBS
Undervisningsfilm
Musik & underholdning
View examples

Filmmediet er godt til at fremme idéer, til at provokere tanker og til at skabe debat og sammenhæng. Intet sted kan disse mål opfyldes bedre end i undervisningssituationen. En god undervisningsfilm kan bringe verden udenfor helt ind i undervisningsforløbet på en håndfast og menneskelig måde.  

Mens man kan producere en undervisningsfilm om næsten alt, undgår vi "sådan gør man" temaer, hvor man fokuserer på specifikke opgaver og kundskaber - sådan læring kan oftest bedst understøttes ved at eleverne selv får fingrene i dejen. Derfor bruger vi hellere filmmediet til dét, det er bedst til - til at fortælle historier, vise sammenhænge, og skabe grundlaget for refleksion, diskussion, debat og fordybelse.

Jo mere fjernsynskanalerne fokuserer på det populære og det overfladiske, desto mere kommer undervisningsfilm til at udfylde en vigtig rolle i hele public service landskabet, eftersom man i en undervisningsfilm ikke skal på jagt efter seertal eller appellere til laveste fællesnævner blandt sit publikum. Her skal man heller ikke komme med et nyt klip hvert andet sekund eller presse en hel fortælling ind i et to minutters indslag .

Vi udvikler vores undervisningsfilm i et samarbejde med lærere, undervisere og andre professionelle formidlere, der for temaets vedkommende har et overblik over de til enhver tid gældende trends og behov inden for undervisningsområdet. De primære tilskudsydere såsom Undervisningsministeriet offentliggør regelmæssigt de indsatsområder, der kommer særligt i fokus i den kommende periode, og disse følger vi også, når vi udvikler projektansøgninger.

I de senere år har vi produceret flere undervisningsfilm med forskellige temaer såsom "Kom i form"; Korrekt ernæring til småbørn (målrettet indvandrefamilier); Udfordringerne inden for landbrugs- og fødevaresektoren set fra forskernes perspektiv; Tre film om unge mennesker der lever med forskellige former for inkontinens og en film om Inuitfolk i Arktis. 

De fleste af disse film er produceret på dansk og stilles gratis til rådighed for alle undervisnings- og uddannelsesinstitutioner i Danmark. 

For at gøre filmene anvendelige i en undervisningssituation producerer vi ofte filmene i kortere moduler, der kan vises hver for sig eller samlet. Fremgangsmåden er særligt velegnet i moderne udgivelsessystemer, såsom Undervisningsministeriets portal for undervisningsmidler, idet materialet kan hentes efter behov af såvel elever som undervisere. Vi udarbejder som regel også lærervejledninger til disse film.

Ligesom ved folkeoplysningsfilm, finansieres undervisningsfilm oftest ved tilskud fra ministerierne og offentlige puljer. Til sådanne formål deler bl.a. Undervisningsministeriet ud fra Tips- og Lottomidlerne. 
I visse tilfælde kan filmprojekter også være finansieret via andre puljer eller private fonde. 

Mens vi ofte udvikler egne idéer til undervisningsfilm er vi også glade for at samarbejde med andre, der har en god idé og de faglige forudsætninger for at udvikle og realisere den.

Kom i form
"Kom i form" Undervisningsministeriet 
Mad til småbørn
"Mad til småbørn" 
Sundhedsstyrelsen / Fødevarestyrelsen 
Danmarks fødelæde
"Danmarks ´fødekæde" Aarhus Universitet og Undervisningsministeriet 
Kontinensforeningen
"Børn og inkontinens (3 x film)
Kontinensforeningen 
Fire lande - et folk
"Fire lande - ét folk" ICC og Nunafonden 

Hvis du er en lærer eller en underviser, eller hvis du arbejder for en organisation, der ønsker at udgive undervisningsfilm, er du velkommen til at kontakte os for at høre om mulighederne for et samarbejde. 

I menuen til venstre kan du læs mere om vores arbejde inden for dette produktionsområde. 

 
Tilbage til toppen

© 2017 Channel 6 Television Denmark
  14/12/2016 13:07 

Channel 6 Television Denmark Foerlevvej 6, Mesing, DK-8660 Skanderborg, Danmark
Telefon +45 86 57 22 66 / Mobil +45 20 78 52 66
CVR# DK76432317